Alah telur

Hai mommies, saya nak tanya, ada kat sini yang anaknya alah dengan telur (atau apa2 makanan lain) ? 1- Macam mana tau yang dia alah ? Apa tanda2 yang dia tunjuk ? 2- Macam mana handle anak tengah alami alahan ? (Gatal dan naik ruam) 3- bila boleh cuba lagi ? atau tak perlu bagi dah ?

4 Balas

anak 1st sy dulu ada alahan telur. masa tu kalay tak silap umur 8@9 bulan,sy bagi telur rebus. lepas tu muka dia mula ada bintik² merah. sy stop bagi telur utk sementara waktu. umur 1 thn ke atas sy bagi makan telur lg. Alhamdulillah tiada alahan lg. sampai sekarang tiada alahan makanan