Baby 9 bulan allergic telur

Hai mommies nak tanya saya baru je kenalkan telur kuning kat baby saya. Saya buat kek carrot letak telur try bagi dia makan. Dia makan pastu saya perasan lepas beberapa jam leher dia naik ruam bintik2. Saya pun tak pasti lah tu ruam panas ke allergik. Kalau allergik, apa saya boleh buat untuk hilangkan ruam tu? Baby sakit ke dgn ruam tu? Dia takde la meragam tak tentu. Tapi kadang2 dia menjerit tak selesa. Mungkin gatal kot tapi dia taktau macam mana nak bagitau. Bantu saya ya mommies! #firstmom #firstbaby

2 Balas

Anak saya mcm tu juga masa saya kenalkan telur 6-7 bulan. Naik sekejap sejam dua pastu hilang. Sekarang 9 bulan dia elok je makan tapi dia prefer telur putih dpd kuning kalau telur rebus

pastikan setiap kali mandi bahagian leher tu awak lap kering2. jgn bg lembab. pantau. kalau rasa masih xbaik boleh bawak ke klinik