alah susu lembu

salam ade sape penah alami anak alah susu lembu..naik ruam merah serta gatal kt muka..boleh suggest susu apa dah buntu ni..

1 Balas

Anak i.. Ank i bukan takat ruam merah gatal muka.. Siap pakej berak berdarah lg.. So.. I tukar susu soya.. Mula2 isomil soy.. Then dh now 5 years..i tukar dugro soy.. Time beli isomil soy tu..i beli tin kecik dlu nk tgk rasi ke x.. Almost 4 years beli isomil soy..demi ank tutup mata.

3y ago

tq kak! for almost 5days ,saya cari soalan dan jawapan ibu2 kat dalam AP ni... 2 years already komen kak ni. tapi, kena dgn situasi saya skg. Anak dah 6m... dia minum susu lactogen tapi selalu berak. So tukar pg Isomil soy... najisnya ok!! berak pun cuma 2/3x sehari.... musim PKP ni... susah kerja.... jadi saya bagi anak minum susu Lactogen. 3 hari berak2.... pastu najisnya ada darah pula😪 dah ke klinik.... baru saya percaya anak ada alahan susu....