Alah telur

Hai mommies, saya nak tanya, ada kat sini yang anaknya alah dengan telur (atau apa2 makanan lain) ? 1- Macam mana tau yang dia alah ? Apa tanda2 yang dia tunjuk ? 2- Macam mana handle anak tengah alami alahan ? (Gatal dan naik ruam) 3- bila boleh cuba lagi ? atau tak perlu bagi dah ?

4 Balas

anak saya takda alah, tapi saya ada la terbaca bab mcm ni. selalunya mmg jadi naik ruam, gatal tuh tanda2x la, dlm bapa jam. n then kena cuba lagi, tapi amik masa dulu n kuantiti sikit supaya next ,alahan tuh berkurangan. tak silap try telur kuning dulu. awak bole tgok group hbfm atau dr. amalina kt instagram.