Berat naik mendadak tanda pregnant?

Hai mommies, saya gugur mase first kandungan (sempat 10w je). Skrg pulak period sy lambat. Tp yg merisaukan saya adalah berat saya naik mendadak padahal sy jenis yg susah nak naik badan even 2kg pon susah dpt. Skrg ni dah naik lebih dari 2kg ni.. Rase mcm over sangat pulak naiknye. Normal ke? ?

1 Balas

Hi sis. Dah buat pregnancy test? Kalau pregnant okay je naik berat mendadak rasanya. Tapi depends pd badan. Macam sy dulu dua dua kali pregnant first trimester berat 41kg je tak berganjak walaupun makan bnyk. Doc pun sampai risau tp rupanya baby elok je membesar cuma sy mmg jenis makan byk mna pun berat ssh naik msa pregnant

5y ago

Aminn