Bayi tak mahu menyusu badan

Hai mommies, saya first time mom and my concern is anak dia tak nak menyusu badan skrg. umur baru 10 hri, seminggu pertama dia ada jaundice, susu badan tak berapa byak and saya ada isu dgn puting tak berapa timbul dan teknik lekapan tak betul. jdi saya terpaksa mix feeding seminggu pertama sampai kuning dia trn bawah 100. now, dah bebas kuning, saya nak bgi dia menyusu badan mcm normal. saya dah cuba pump dlm botol utk maintainkan supply n demand every 2hrs tpi tak byak dpt setiap sesi. boleh mommies kongsikan tips utk saya direct feeding dgn anak?

8 Balas

Kalau try pegang area puting utk keluarkan ms dia menyusu boleh? Sbb kalau tak salah lama2 nnt dia akan keluar jugak. Cuma penat sikit la sementara waktu tu