KELIRU PUTING

Hai mommies semua. Ada tips tak untuk anak kembali direct feeding? Silap saya sebab dari anak umur 1 minggu saya bagi dia botol. Dan sekarang dia tak reti nak menyusu badan. Terpaksa saya pam susu dan transfer dalam botol. Ia sangat melecehkan dan buat susu badan saya drop#pleasehelp #firstmom #firstbaby

2 Balas

Hi mommy. Kena teruskan mencuba bagi direct feeding kat anak. Mula² memang struggle kalau memang fully anak mommy guna botol. Kalau macam anak saya terpaksa bagi awal sebab dia kena kuning dan doc suggest bagi botol awal. Tapi memang ada selang dengan direct feeding still struggle juga. Nak tambah kan susu badan cuba kerapkan penyusuan anak direct feeding, power pumping juga dan banyakkan minum air masak

2y ago

baik2. terima kasih atas perkongsiann💞

buat skin to skin & oral stimulation . Kenali feeding cue baby & elakkan late cue . Offer df sewaktu baby tgh mamai & kurangkan penggunaan botol . Memang kena extra effort nak pujuk baby yg dah nipple confuse . Tp tak mustahil selagi puan tak give up . Elakkan unnecessary stress & jaga jadual pump .

2y ago

baik2. terima kasih mommyyy💞