baru lepas gugur

hai mommies.. saya ada beberapa pertanyaan. 1. baru lepas beberapa hari dnc full bius,normal ke rasa sakit perut mcm senggugut dan sakit belakang mcm nak period 2. darah keluar dalam kuantiti yg sedikit dalam beberapa hari ni..adakah selepas beberapa hari lagi darah akan keluar dgn byk? 3. perlu berpantang jugak ke? tips berpantang keguguran dari mommies? 4. boleh ke berurut lepas gugur?

3 Balas

1) yes 2) no. dnc dh tlg remove darah yg ada. 3) no need. just avoid fastfood / sweet drinks. 4) ikut budget, klu ada boleh berurut utk segarkan bdn.

Tak perlu pantang Tp perlu rehat secukupnya Dan makanan yg sihat dan berkhasiat nk cepat sembuh.

rehat yang cukup..jaga pemakanan