darah keluar balik selepas 14 hari berpantang gugur

nk tanya, sy dah risau ni 3hb : gugur buat dnc, scan dah kosong 3-7hb pagi : keluar sikit2 je 7-8hb : byk jugak keluar darah, pergi emergency doc kata ok je semua beberapa hari lepas tu keluar coklat2 je 12hb: repeat scan,semua okay 13hb: dah xde keluar apa2 15hb: dah start solat 16hb (harini) keluar darah balik mcm period hari pertama 13-15 sy travel 2 jam pergi 2jam balik start 12hb sampai pagi td sy memang ada angkat anak umur 2 tahun (13kg) xde la selalu angkat,cuma time nk mandi dan nk masuk keluar kereta. ni kira darah period ke atau masih darah nifas?atau sy kena pergi ke hospital sbb darah keluar byk jugak mcm period. #gugur7minggu#seriusnanya

3 Balas

darah nifas gugur x lebih 14hari. kalau dh lebih 14hari kena check doctor. mksd nya xde stop langsung darah nye keluar. kalau ade stop 1hari ke kira darah period.

lepas dnc period memang agak tak teratur, saya lepas dnc bleeding 4 hari je.. seminggu lepastu bleeding lagi. ambik masa jugak period nak teratur

Sis try prgi hsptal balik tnya, takut mcm sppu sya, rahim dia ada luka, dorg cek balik