kicking

Hai mommies.. normal ke 21weeks dh rasa tendang2 kt pundi kencing.. ank betuah ni selalu tendang smpai rasa nk tekucil selalu ?

37 Balas

saya punya perut, kalau dah si baby tendang...memang hilang terus bentuk bulat perut tu...dah macam ada pergunungan dah atas perut saya tu...paling tak laratlah bila malam, dia macam bersukan dalam perut tu...aktif betul bila saya dah start nak tidur

normal.sy skrg 23 minggu kerap la dia menendang..kdg baring melentang saja nk tgk dia gerak2.slalu kalau lentang bkn main aktif dia.ngiring senyap pla dia.kdg2 je rasa dia gerak.

Aa sama gn saya xsmpai 2mnt asyik nk kncing...samp time masak nk mkn pun terkncing smp rsa nk pkai pampes..tp bila dh masuk 28 week ni dh kurang rsa nk kerap kncing

Sy bru nk tanya soalan yg sama, rasa mcm pedih atau berdenyut denyut pundi kencing nk terkencing tp x.. Selalu kena pas mkn makan berat, perlu ke check doc?

5y ago

Awk tnya nurse time check perut tu je. Perlu ke check doc

Biasenya bby sy klu sy lps mkn or minum air sejuk mmg asyik tendang je..tapi klu sy ltk tapak tangan rasa kat perut je,msti dia berenti kick..

Saya dari awal preggy kencing kerap sis huhu skrg ni 23 weeks lg la kerap ulang tandas. Baby asyik gerak terlompat2 je kat dalam 😂😂

Welcome to the club mama.benda ni akan berlaku sampai Kita bersalin.saya sampai Tak tidur malam trip ulang alik ke tandas

Sama2 sy pun 19 week..die punya aktif time siang..mlm x bpe..tp x la rsa nk kncing cme rsa sgt die pye tendang n gerak tu..

Sama la tak kira masa dia menendang. Active betul duduk dalam tu 😁😁

Sya start rasa gerak masa 17week 😂😂 skrg dh nmpk perut tu goyang2 kalau baby gerak