Feeling Ugly

Hai mommies..is it normal during pregnancy muka jadi merah, kering, acne naik etc? I feel really ugly now?

15 Balas

Pernah juga rasa mcm tu, dgn muka sembap hidung kembang dan kuat berpeluh, ditambah dgn pakej masalah kulit gelap dan kusam. saya rasa malas nak bersiap, sebab tak konfiden. Tapi its okay, berkorban sikit 9bulan lebih ni demi si kecil tu. InsyaAllah lepas bersalin keadaan akan jadi normal balik. Just keep calm, stay positive dan jangan stress 😊terapi cara saya, ambik gmbr byk2 simpan buat kenangan pastu compare bila dah pulih nanti 🤭🤭

saya merasa skrg ni awak, bahagian leher naik gelap tertiba and badan tertiba naik jerawat pdhl seblm ni semua tak ada but husb keep support ckp hormon, itsokay. dont worry semua benda tu, aftr delivery insya allah back to normal

Hi Puan🤗 Normal puan sebab itu namanya perubahan hormone. Ada pun orang tua-tua kata itu kesan dari pembawakan anak dalam perut😅 InsyaAllah lepas bersalin nanti kulit cantik semula ☺️

Im not sure, sebab saya tak jadi macam tu.. tapi ramai tegur muka berseri2 and makin cantik.. tapi setiap orang kan beza, dont worry sis nanti mesti cantik balik atau makin cantik

Normal dear. Sy time pregnant leher jd hitam, ketiak, paha dgn segala celah bedah la jd hitam.. 😂 After bersalin all gone and back to normal hehe

Normal sis. Saya pun keliling mulut ni hitam jadinya. Nak keluar pun malu. Nasib sekarang keluar pakai mask 😂

Normal........ Sama lah kita... Rasa diri hodoh😂😂mcm tua je wajah kita nmpak.. Hahhahh

Lps bersalin nnt dia akn ok jg tu.same like me...muka jd gatal2.dry.kusam bila preggy.

Muka sy jd kusam, kdg2 jadi naik seri2. Xstabil, agaknya sebab hormon kot 😅

Normal sis.. hormon.. saya pun gitu.. muka jadi kering, gatal2 lagi..