Berat Badan

Hai mommies nk tnya normal ke pregnant 5month tp berat bdan sma dan x naik? Rsau plak

9 Balas

Sy buka buku pink 9w skrg 27w, berat naik 2kg je sis. Tp berat bby okay. Sy la yg turun naiknye. Tp takde alahan dr awal2 mengandung smpai skrg. Hairan jgk mana pergi berat2 semua tu padahal makan selera.

Saya pon x naik sangt berat bdan.. Sepanjang pregnen ni bru naik 4kg..dh 35 weeks dah.. Nk tggu bersalin dh... Asalkn ank besar kg ikut minggu elok.. Maknya xpaa😬

Berat saya tak naik sampai lahhh minggu ke 28 mcm tu nak masuk 30 minggu. Mmg tak naik berat sbb tak lalu nk makan sampai 3rd trimester pun muntah2 lagi.😂

Sy elok2 5m dh naik sikit. Rasa naik jugak tu. Tak mungkin tak naik langsung sampai 9m 😅

Sy bln lps naek smpai 2.5kg..bln ni turun 0.9kg..huhu..alhamdulillah baby sihat2 je

Should be 5m kne naik walau sedikit..doc ade ckp pape tak?

Berat sy masa booking 47kg. Now 31 weeks pun 47kg adesss

Normal asal baby sihat n mmbesar ikut time sepatutnya

Saya pun macam tu sampai la 6 bulan. Berat tak naik, tapi bila scan baby, baby sihat & berat pun okay. Saya je berat sama 😅