Makanan baby

Hai mommies. Nk tnya, klu baby baru hari kedua makan, boleh ke start bg snack ni ?

Makanan baby
6 Balas

tpulang pada mommy.. kbanyakkn org x nak kenalkn snacks awal2 mkn, sbb tkot baby x nak mkn bubur/puree sbb snacks nie sdap.. sye bg snacks kt baby ble da 7 month+.. Ble baby ok mkn bubur & puree sume tu..

Ada gula @ garam rasanya. Boleh check ingredients. For me tak perlu kenalkan instant lagi, ++ baru mula makan kan. Kenalkan real food dulu. Snacking boleh bagi buah.

saya bagi ni sebagai snack petang makan bubur macam biasa , so far kalau baby okay teruskan je bagi , terpulang pada sis sbb biskut ni bit manis 😁

lebih baik awak bg real food dulu. bg baby rasa real food. kalau baby xde alergik pelbagaikan meal baby

lebih baik real food dulu.. ank sy umur 10 ke 11 Bulan bru sy bagi benda2 ni..

perkenalkan real food dulu.. snacking tunggu 7bulan keatas..