induce

Hai mommies .. nk tanye yg ade pengalaman bersalin 38w , n kne induce .. Brape lame lepas induce tu jln bukak ? Baby klau ade masalah jaunfice bpe lame kne tahan kat nicu ? And blh ke bg madu kat baby utk galakkan die membuang ?

1 Balas

Sy bersalin 38w3d, kena induce sbb air mentuban dh pecah & jln x buka.. induce belon n drip pitocin.. last² kena czer sbb mentuban pecah lebih 33jam.. baby kuning sikit sbb sy drh O & husb drh B.. kalau kuning turun cepat, cepat la discharge.. xboleh bg madu pd bayi, sis.. bahaya utk usus bby.. hanya susu yg boleh diberi..