Puasa

Hai mommies, nk tanya ni, esok saya kena minum air gula, nurse suruh puasa mlm ni start 10 mlm, tp kalau esok pagi lps bgn tidur dah biasa minum air masak, boleh x nk minum air masak lps bgn tidur or xboleh? First time, xtahu mcm mana procedure dia.

20 Balas

Sama macam saya. Tapi nurse kk tak bagi minum. Lepas minum air gula baru boleh minum air masak sikit.

Misi xde bg tau ke? Kk kt tmpt sy siap bg arahan dlm kertas lg.. air kosong bleh minum..

5y ago

Nurse just bgtau suruh puasa, tp xda bgtau boleh minum air masak, ingtkan sepanjang sblm minum air gula tu xboleh minum apa2, lupa juga nk tanya time tu 😅

Saya minum je air masak sbb haus sgt2. Tapi dlm masa 2jam tu sy tak minum la.

Air masak boleh sis. Tapi jgn minum banyak nanti x tertelan air gula

5y ago

Owh, boleh ya.. Ok tq sis ☺️, lega sikit boleh minum

Bg saya,boleh je mnum air masak..jangan minum air manis sdh ler..

Klau blh.. tak perlu minum.. takut nnti perut kenyang pulak. 😂

Saya pn minum air gula esok.. Boleh je sis nak minum air masak..

5y ago

Hehe, ok2.. Tq sis share 😍

blh jer mnum air msk stakat hilangkn dahaga 😊

Boleh jer minum air..

Xboleh minum air