Waktu sesuai

Hai mommies. Nak tnya bila waktu yg sesuai untuk bagitahu family and friends tentang kehamilan? Skrg sy mcm nak bagitahu tapi husband ckp mcm nk tggu first scan bru announce. Apa pendapat mommies semua? boleh share pengalaman juga ye klu sudi ???

2 Balas

Dulu first pregnancy sy pernah gugur 5bulan. Second pregnancy ni sy tak inform sesiapa sampai dah confirm pregnant..baby dah nampak heartbeat..tu pun sy just inform family. Family besar mcm makcik2 tu sy tak inform pun. Belah mertua pun just inform mak ayah..sampai perut dah besar 7-8bulan,orang nampak sendiri,dan kalau orang tanya,saya iyakan..kalau org tak tanya saya senyap je.

Bgtau parents sj..nnt pandai la tu parent bgtau siblings.... atas 10w blh bgtau..tp yg terdekat sj... Belah sya cuma family sya sj tau sya prgnt😅😅😅😅....auntie.kazen x tau... Belah suami ni payah sikit nak keep.....hari ni bgtau 1org ..sekejap lg semua tau😅😅😅😅...