morning sickness

hai mommies, nak tanya, korang start morning sickness usia kandungan brp? korg morning sickness waktu pagi ke ptg ke mlm? harini usia kandungan sy 5 minggu 5 hari, dh mula rasa mual2 tiap waktu malam 🥲

11 Balas

Morning sickness saya mula 7w . Minum air masak takboleh. Makan apa apa je akan muntah balik. Malam x boleh tidur. Kena sediakan tong untuk muntah tengah malam. Susu x boleh minum. Yg boleh minum air teh o je. Makan buah oren setiap hari. Nasi jamah2 pun muntah jugak. Turun berat 2kg. Misi suruh jumpa pegawai pemakanan. Setiap kali checkup turun 2kg. Dah benda takleh makan. Ni baru masuk 14w. Boleh la makan sikit tapi muntah jugak. 1/2 apa yg makan tu muntah.