morning sickness

hai mommies, nak tanya, korang start morning sickness usia kandungan brp? korg morning sickness waktu pagi ke ptg ke mlm? harini usia kandungan sy 5 minggu 5 hari, dh mula rasa mual2 tiap waktu malam 🥲

11 Balas

Morning sickness sy start pda 9w, skg dah nak masuk 11w masih lg dan semakin teruk. morning sickness sy pn xtngk masa dari pagi smpi ke malam mmg xlalu nak makan apa pun. klu sehari tiba2 xda alahan ngan makanan tu situ la sy puas2 mkn smbil nangis2 sbb susah nak dpt selera mkn tu. 1 masa ada selera makan tu syukur sngt dah. Tp syukur la masih dpt telan mknan sikit2 mcm sup+nasi, buah, bgtu ada jg la tenaga skit2 tiap hri. yg ptg kerapkan makan jgn biar perut tlmpau lapar kira ok da tu. Hrp la masuk 2nd trim ni makin ok dah morning sickness ni. Cek timbangan baru2 mmg berat bdn turun mendadak psl ni risau jg nurse marah nt.