BABY GOSOK MATA

Hai mommies. Minta pendapat. Anak saya sejak sebulan lebih asyik gosok mata dengan telinga. Anak sekarang masuk 4 bulan. Doc swasta cakap allergic so sy kena pantang makan sebab menyusu badan. Tapi sampai sekarang dia masih gosok mata sampai ganggu tidur. Hmm. Saya takut dia ada sakit lain tapi da doc KK cakap mata kering and x boleh buat apa2. Dah beberapa kali jumpa doc tapi jawapannye sama.

2 Balas

Bukan sebab dia mengantuk ke? Baby sy mcm tu jugak bila mengantuk dia akn genyeh mata, Garu telinga..dah 6 bulan skrg still sama tp kurang dh masa tido x gosok2 mata dah.. Kalau dl lambat sket tarik tgn dia bertanda la muka telinga tu.

4y ago

allah lega sy dgr sis. mungkin same mcm ank sia. tu la sy pon still bedung dia lgi. klau x mmg dy x lena sbb asyik gosok mate je. dah terbangun nanti xnk tidur balik. saya sampai stress sbb dah habis pantang pon kena mkn mcm org pantang 😅

sama. bby sya if nak tidur mmg gosok2 mata, tarik2 telinga...

4y ago

sampai luka ye sis? hmm anak saya selalu gosok, tapi perasan kalau time ngantuk lebih kuat gosoknye sampai luke2