Ubat Supplement

Hai mommies, masa mengandung ni ubat apa yg mommies amalkan ya? Saya dah masuk 4 bulan cuma amalkan asid folik saja. Ada suggestion tak nak makan ubat apa?

20 Balas

Iberet folic.. Dalam tu semua dah ada dah

Ubat kk bagi dah mencukupi. +calcium

Zincofer kk bg je. Xd mkn lain2.

Shaklee Omega

Iberet Folic

Multivitami

5y ago

Jenama apa ya

F

Asid folic, vitC, vitB, ironT

Asid folik dan tablets yg doktor bagi dah mencukupi dan merangkumi keperluan ibu mengandung. Boleh survey kalau nak tambah supplement lain, pastikan review positif

Ubat yg kk bagi ada mkn tak selain asid folic..? Iron and vit c?

5y ago

Cuba jgk sis makan. Sy pun mula2 makan ubat kk asyik muntah,lama2 dah okay. Sy makan 5 biji sehari; 2 iron, 1 vit c, 1 vit b and 1 folic acid lepas subuh dgn air oren. Alhamdulilahh okay