Ubat Supplement

Hai mommies, masa mengandung ni ubat apa yg mommies amalkan ya? Saya dah masuk 4 bulan cuma amalkan asid folik saja. Ada suggestion tak nak makan ubat apa?

20 Balas

Sya ambik supplement tambahan virgin coconut oil jenama D’AURA,tuk bantu naik kn hb je sbb ari tu alahan pregnant hb low

Zincofer yg KK bagi. Vit c redoxon (kadang2). Dan capsul calsium, sbb sy x minum susu. Masa dah 30w sy ambik vco.

Klu saya, x perlu tambah supplement apa2 pun..cukup yg KK bekalkan utk kite & mkn makanan yg seimbang

mnyk kelapa dara , insyaAlLah mudh b'saLin ,ank xkena kuning , HB maintain 😊

Sy mkn ubat klinik pastu tambahan makan ostematrix utk tambah kalsium..

Cuba la amalkan ni . Include folic acid dh . Bagus multi vitamin 😘

5y ago

Obimin tu folic acid . Mcm2 nama iberet la apa la . Ya . Amek sebiji ni 2kaki sehari . Takde bau . Tak pahit . Sbb gel kapsul . Dh beranak pun boleh amek untuk penyusuan ibu sbb support baby's development thru breastfeeding 😘

1st checkup nurse bg asid folic, b complex n iron jer

Ubt kk tu je. Vit c,asid folik,iron, vit b complex

Sy consume yg doc bgi jer...yg lain x de plak...

Time g kkia bolh minta 4 serangkai tu kat nurse