Tinggi gula masa pergnnt

Ape y perlu sya minum atau buat sblm minum air gula spya bacaan gula tak tinggi ya, ni ketiga,bacaan gula minum air gula kedua kli tinggi,jdi nurse suru puasa lgi untuk ambil darah 4 kali sehari mcm mna nak okkn bacaan gula

5 Balas

kalau dah mcm tu mmh sah la kencing manis masa pregnant ni.. xperlu nak elakkan benda tu.. takut effect pada kandungan kalau x dirawat.. better puasa ja mcm biasa .. x perlu takut.. kalau mmg xda kencing manis , lepas bersalin nanti akan hilang la.. jaga pemakanan ja ..

puasa amik darah 4x sehari.. tu bsp dah tu kan... mmg dah sah ada gdm... kena jaga kuantiti karbohidrat (nasi, roti, kuih muih) dan gula(minuman manis cth susu, air manis) minum byk air putih dan kena bsenam sikit

sy minum lemon suam tanpa gula malam sebelum ambil darah. alhamdulillah 2nd pregnancy tak sangkut gdm

Minum lemon suam mlm tu sebelum puasa.

minum air barli kosong tnpa gula