Baby kicking

Hai mommies, harini kandungan saya mencecah 19w1d. Saya selalu baca yg kandungan anak sulung biasanya baby kicking lambat dalam 20w ke atas. Tapi baru sekejap ni saya dapat rasakan “bubble bubble halus” kat perut saya, dibahagian bawah pusat. Mula mula rasa sekali, saya cuit sikit tempat yg terasa tu, lepastu rasa lagi bubble tu. Soalan saya, agak2 betul ke tu baby kicking? Kedudukannya bahagian bawah pusat. Maaf bertanya sebab takpenah lalui lagi.

7 Balas

sy 18 w dh rsa bby tendang2 ,tk kuat la tp halus je,rsa geli2 mcm tu,skg dh 22w alhamdulillah dh rsa kuat sikit bby tendang2,ade hri dia tendang kuat,ade hri dia tendang slow je,sy pon ank 1st.

sya msa 17weeks dah rsa baby kicking tpi tak kuat sngt. Sometimes rsa kat bwah pusat sometimes kat tepi. Skrg dah 22weeks. mkin kuat kicking and active

Tak semestinya anak sulung dapat rasa kicking lambat..bergantung badan org jugak.. mcm sy lemak tepu tebal mmg lambat sikit rasa

anak sulung dlm 15 week dah rasa, yang 2nd 13 week sbab kita dah ada pengalaman bezakan pergerakkan baby dgn angin or usus gitu 🤭

Betul. Ada yang dah boleh rasa seawal 16w pun ☺️ Saya waktu anak pertama rasa waktu 18w

betul la tu mommy baby la punya kerja tu.

dia laa tuu, 🤭