Cucuk ATT/tetanus (kancing gg)

Hai mommies. Boleh share pngalaman cucuk tetanus? Mmg akan demam ke? Sy 1st dose ok. 2nd dose demam sampai kena drip air sbb jantung baby laju. Harini hari ke-2 lepas inject masih demam + batuk 😐

15 Balas

Saya baru cucuk 1st dose hari selasa. Rabu khamis demam panas tapi tempat cucuk tu tak lenguh. Cuma tulah demam paling dasyat saya pernah kene rasanya 😂 lembik badan. Konfius jugak ni demam sbb cucuk ke sbb sekarang ni kan musim org demam nak2 balik kg raya haji tu kan, ramai demam.

so far dedua dose saya okay je, macam orang lain kata demam, lengguh tangan, tapi saya okay je walaupun takut jarum, mybe sebab tak layan sangat kot cucuk tu, buat dono je, tapi ikut badan masing2 jugak hehe, semoga sis cepat sembuh yaaa

Tetanus kdg memang ada demam, minum air lbh, dan mmg bengkak dlm seminggu itu dah pulih insha allah. Jika sakit tuam ais pek. Jgn sapu apa apa. Demam itu setengah org je ade ikut daya ketahanan.

31/7 ni 2nd dose utk cucuk kancing gigi + minum air gula. tp pengalaman saya masa 1st dose tu rasa lemah tapi alhamdulillah balanced. depend pada body masing2.

macam sy Alhamdulilah...dah ambik 2 kli ..xda demam...cuma bengkak sijit ja kt tpt yg kena cucuk tu ...tpi jgn risau nti ia akan ilang sdri...

sy bru je kena cucuk semlm.. so far ok je.. cuma lenguh je tp tu pun lenguh yg sgt2 sikit.. maybe tercucuk kt salur darah kot

Ikut badan rasanya sis. Saya jd lenguh2 badan sampai seminggu lepas tu kesan cucuk tu pon lebam lama baru hilang

Bergantung pada badan.. Ada yang okay ada yang demam.. Sy tak demam tapi badan lemah jugak 2 3 hari untuk dua² dose tu..

saya hanya lesu je lepas saya berehat takda apa dah .. okey je maybe ikut antibodi masing2 kans

ikut atas antibodi klau sy cucuk vaksin apa² pun jrg demam cuma sakit kt tmpat cucuk je