Beri anak susu badan dan susu formula

Hai mommies. Ada tak sesiapa disini yg bagi anak susu badan dan beri juga susu formula? Sy nak tahu... 1. Susu badan dan susu formula tak boleh campur dalam 1 sesi yg sama kan? (Dua2 susu dicampur masukkan dalam satu botol) 2. Jumlah oz susu badan dan formula berbeza atau sama setiap kali sesi menyusu? 3. Bila waktu mommies pilih untuk bg susu badan dan bila pula untuk bg susu formula? 4. Bila minum dua2 jenis susu dalam hari yg sama baby memang jarang 'membuang' ke?

5 Balas

sy tak tahu yg lain. tp yg no 3tu masa mix bf fm dulu masa baby sblm 1month., pagi mlm sy prefer dbf, siang if ada nk bg fm baru bg. mlm sy dbf & pumping. masuk tgh 1m dah fully bf, now 1½y masih bf