perut keras

Hai momies2 . Sy bru 5 bulan. First pregnancy. Nak tanya, memang perut biasa yee kalau keras padat? Risau pula

2 Balas

Sma sis sya pun 16w dh start mengeras minggu lepas check up ada juga tnya misi dan doktor tapi doktor kata itu normal sbb baby baru nak bljar mengeras dan bergerak, kecuali mengeras yang x normal kalau ada rasa sakit dkt bahagian perut dan pinggang memang x normal Kene cpt2 jumpa doktor takut bby pramatang, tpi klau mengeras sahaja tapi x ada rasa sakit normal tapi nak lebih kepastian sis boleh refer doktor ☺️

Mengeras pada 8 atau 9 bulan tu normal tapi Kalau 5 bulan kena check dgn Hospital sebab takut itu symptom premature labour

5y ago

Ooo. Okay sis thanks info