Baby bump nampak berapa bulan?

Hi mommy.. nk tnye baby bumps biasa nampk berapa bulan kandungan ye? Kalau kita pegang perut tu da keras cikit la biasa brapa belas weeks? ... kalau 3bulan tu dh keras x perut? Sy kulit perut memang tebal cikit. #firstmom #ingintahu #SeriusTanya #bantusharing

40 Balas

Kalau saya org nampak punggung dulu dari perut sbb genetik & persediaan badan utk push 😂 org ofis mula tanya pregnant ke around 5-6 bulan mcm tu. Saya jenis pakai baju baggy so tak berapa obvious bump tu. Rasanya dalam 6 bulan baru sedikit obvious.

Perut rasa keras tu biasa 3 bulan keatas. Saya baru 2 bulan perut lembik lagi 😂 baby bump saya orang mula nampak masa dah masuk 5 bulan itu pun kecil je, ada je orang tak perasan. Masuk 7 bulan baru betul2 nampak mengandung

Saya jenis perut tebal, 5 bln nk msuk 6 bln, bru nmpak comey ja, tu pun org tegur prgnant ke, hahah, sbb sblum ni mmg tak nmpak, lgpun kalau ank first mmg x nmpak sngt. Kalau 3 bulan tu mcm biasa ja prut kita

sy msa 7 bulan baru nampak sbb sy kecik orgnya… msa 5 bulan mcm tu sy pegang perut rasa la keras tp x nmpk sgt bila pakai baju tu.. 7 bln tu sy dh start mengah dh dgn baby kuat nendang lg..

macam mana kulit perut tebal tu sis? berisi ke? saya kurus, 2 bulan dah nampak baby bump. tapi bila pakai baju longgar orang lain tak nampak la. 5-6 bulan baru nampak dari luar pakaian.

Saya 1st mom dan badan berisi , 7bulan baru nampak perut 🤣 ada jaa orang sibuk2 cakap perut tak nampak la apa laa .. sy buat tak peduli jaa .. bukan dia yg nak bernak nnti 🙄😆

saya 3 kli preggy msuk yg ini jgk bru 18weeks smua xnmpak dh 7bln bru ketara... wlaupon second time tu saya preggy twin perot nmpk kecik sbb kulit tebal bby alhmdulillah berat ok.,

Saya 1st time mom. Sekarang dah 5 bulan tapi bump saya macam ni je. Alhamdullilah bila scan baby membesar ikut usia. Naik public transport kena berdiri sebab orang tak nampak bump 🤣

4w ago

Tinggi saya 150 berat 42kg sis

Sy dah 5 bulan baby baru nampak bulat baby bumps. Masa 4 bulan xnampak sgt, boleh pakai apa2 baju sblm pregnant. skrg banyak dah seluar & baju xleh pakai. 😅🥹 #firstmom

saya pun 1st mom..dlm 5bulan lbh bru nmpk baby bump, jenuh tunggu hehe. skrg happy hri2 tgk baby bump Alhamdulillah