cabut gigi

hai momies smua..boleh ka klau kita nk cabut gigi time prgnt..ada effect kpd baby tak?

9 Balas

Boleh je rasanya. Tapi masa trimester kedua. Saya haritu cabut gigi masa 23w. Sbb tak tahan sangat sakit gigi.

5y ago

oo ya ka tq for sharing

Discuss dgn doc gg di kkia..klau kkia sini dia ada doc khas utk ibu2 rujuk berkenaan mslah gg

5y ago

okay terima kasih ats info ea

Biasa doktor akn bgtau boleh cabut gg bila da masuk 4-6 bulan mengandung.

Boleh je.baru cabut minggu lepas waktu 16weeks.doktor suggest cabut gigi

Sy preggy aku ke-2 trimester ke2 boleh jer cabut...

sila rujuk dgn doktor gigi, di kkia ada sediakan doktor gigi.

Check dgn doktor dulu ya

Boleh rseny, tp biasa doc ak bgtau ibu preggy boleh cabut bila2...

Check kat dentist sis 😁 patut blh kot klu baby dh stabil dlm 4-6 bulan dh ngandung