HAID ATAU ISTIHADAH

hai. saya confuse sekarang ni. period saya start 8/11 haritu. lebih 15hari. lepastu stop 2 3 hari then berdarah lagi. saya kira sebagai darah istihadah. then 12/12 darah dah stop lepas mkn ubat stop darah. then after seminggu darah datang lagi. warna pekat, kental, rasa cramp2 sikit. saya confuse samada nak kira sebagai haid atau istihadah. sebab dari tempoh akhir keluar darah belum cukup gap 15hari then berdarah semula. tapi ciri2 darah yang keluar seperti darah haid bukan istihadah. ada yang sesiapa boleh bantu tak? confuse sangat. btw sepatutnya 27/11 haritu saya injection depo ke tiga tapi stop.

1 Balas

cuba sis check brpe hari keluar darah lepas mkn pil stop darah tu. mungkin darah tu keluar sbb nk normalkan balik sis punya darah period. sy pon prnh jd mcm sis sbb depo jugak. lepas mkn pil stop darah tu, darah akan stop. xlame tu darah period keluar dln 5 ke 7hari mcm tu. pstu kitaran haid akan jadi normal balik.

5mo ago

ye saya after seminggu lepas makan pil stop darah then keluar lagi darah. betul2 genap 7hari. tapi kalini dia tak spotting macam darah cucuk depo, dia bleeding banyak mcm kita period biasa haa. tu saya confuse. boleh ke solat awk? atau ni dikira sebagai darah period?