Hai mom baby 6 bulan start makan

Hai mom nak tanya baby 6 bulan berapa kali makan ya ...dan nak tanya lagi dahulukan bagi penyusuan atau bagi makan bubur dahulu .

3 Balas

ikut demand anak awk. ada anak dia xmahu mkn sgt. anak sy 6 bln memule minggu pertama sy bg 1 kali makan je siang. tp sy tgok dia jadi 'cranky' waktu malam (lapar). so sy bagi je bfast lunch dinner. msuk 7 bln bru sy tambah snack ptg (buah/biskut). susu pn masih tetap bagi 2-3jam sekali. biasa sy bg susu dlu. lepas sejam susu sy bg makan n biarkan jarak sejam lagi bru bg susu semula. (ni ikut demand juga ya, baby sy kuat mkn kuat susu😂) kalau dia mkn xbyk buat 3x makan sikit2 pun jadi la. bagi dia tau makan ikut time.

2 atau 3 kali sehari makan. Sarapan- Lunch-Dinner. Penyusuan ikut demand dia. Kita jadualkan waktu makan anak. Boleh ikuti FB HAPPY BABY FOOD MALAYSIA. Banyak info bermanfaat. Search je info dlm. FB tu.

10mo ago

👍🌻

anak bru msuk 6 bln, sye bg 1x shari je.. sye dahulukan susu.. sye bg mkn lps anak 1jam stengah-2jam slepas mnyusu..

10mo ago

ouh ok mom ..tq informasi ye