buku pink

hai minggu ke berapa seeloknya utk buka buku pink kat kk ye?

1 Balas

Kebiasaannya, usia kandungan yang sesuai untuk anda pergi ke KK berdekatan sekitar sebelum 12 minggu. Kalau lewat, takut nanti klinik itu akan melabelkan kita sebagai “late booking”. Semasa mula-mula hadir ke klinik untuk membuka buku merah, anda disarankan untuk membawa pregnancy stick hasil ujian UPT (Urine Pregnancy Test) dan tunjukkan kepada jururawat jika dia bertanya tentang ujian itu. Harap membantu.

5y ago

Lebih kurang usia kandungan 2 bulan, dah boleh pergi ke KK.. Masa pergi tu, boleh juga tanya2 pada nurse sama ada dah boleh buka buku pink atau belum. Kebiasaannya, dalam 2 bulan lebih dah boleh buka.