Buku Pink KK

Mohon bantuan ibu TAP .Kalau ibu mngndung xda ic bole tak buka buku pink kat KK ?Dan anggaran bayaran berapa ye ?#bantusharing #seriusnanya #mommybuntu

11 Balas

buka buku pink trmasuk amik darah sample air kncing scan smua 2ratus . jiran saya baru je brsalin bulan 8haritu . lpas dia buka buku kt kk dia follow up dekt swasta je mcm mnum air gula smua .

haritu ada warga mynmar buat dekat kk. saya dengar misi sana suggest suruh pergi swasta , sebab kk mahal . tapi x sure lah berapa harga. cuma saya dengar dia kene bebel jee .

mahal kalau kk baik pergi swasta ja bajet dalam 200 kebawah nnti bersalin pun boleh pakai buku tu juga nak buat surat lahir pun boleh tp pastikan klinik swasta yg berdaftar

better g swasta sbb kalau kerajaan die akn cas sebagai bkn warganegara .. mahal la , swasta murah sikit

klu sandakan.. klinik kerajaan memang mahal.. lebih baik buka buku kat klinik swasta...

anggaran tu atas? swasta jgk , dlm 200-300 mcm tula .. kalau kerajaan lbih 400

batter swasta... kk klu bkn warganeraga mmg mcm2 prosedur semua..

knpa tdak ic ye.. maaf brtnya

sjil nikah ada tak

mf nk tny , dh kawen ke ?

4y ago

ye sis dh kawen tapi tpi xde sijil nikah .