Tips turunkan kuning!

Hai mamy. Ada tak mamy yang tau cara nak turunkan kuning bby, and benda tu mmg jadi. Sy bru bersalin 22/4 hari tu, bby 2.3kg. Cukup bulan. Smlm check kuning 12.4, harini naik 13.4. Risau sangat. Dr ckp kalau lepas dr 15, bby kena tahan. 😭😭😭😭 sebab berat bby tak cukup, hmmmm Tolong sy plssssss. Kalau ada yang tahu cara berkesan n cepat, mustajab TQ

19 Balas

saya punya baby berat 1.9kg masa lahir now dah 2kg.. bersalin 38w 5d last check haritu kuning 180 tapi doc takde pulak cakap kena warded , next week nak pergi check kuning lagi