kurang minum susu

Hai mama, nak minta pendapat. mcm mna nak buat baby kuat menyusu ya? baby sya nak masuk 3 bulan dah.. tpi dia masih menyusu 2 oz setiap 3 jam. risau di buatnya.. Dia minum susu formula.. pernah try tukar susu. tapi tetap tak jalan, lagi satu, baby sya skrng kuat berkahak. Kalau menyusu, dia mcm tak selesa.. mungkin hidung tersumbat, selepas saya spray hidung nya dengan sterimar. ada okay sikit.

1 Balas

boleh consult dgn doc. tp ikutkan normal je sbb as long as baby still minum susu n checkup berat bertambah mcm biase, xde masalah pun. sbb klau menyusu badan pun certain ibu boleh hasilkan 2 oz je skli pam. tp if baby membesar normal, xde masalah pun