Baby tidak mahu menyusu

Salam mommies 🥺 Nak minta pendapat, macam mna nak buat baby kuat menyusu? umur 2 bulan lebih, tpi menyusu susah betul... 5/6jam minum cuma 2oz sja.. Kadang2 7/8jam pun masih tidak mahu menyusu, Baby fully susu formula....saya tak tahu mahu buat macam mna lagi😭..

1 Balas

kene paksa ya mummy. ikhtiar tukar botol @ susu. kerap kan setiap 2 jam minum susu. paksa je. macam anak saya. setiap 2 jam, memang akan bagi 2 onz. waktu usia dia 2 bulan. kadang dia mals malas nak tidur. tapi tetap kene paksa. check juga takut anak perut kembung.