kuning

hai mak semua,ada x sini yg sama mcm saya baby kena jaundis lebih sebulan dah umur baby?dan dah kena prolong jaundis?ada apa2 tips x utk bagi penyakit ni hilang?dan baby kembali normal?

1 Balas

baby sy kena jaundice lebih sebulan.. lpas sebulan baru turun kurang 100.. sy kerapkan penyusuan susu badan je asalkan baby kencing berak ok.. dlm tempoh 2 minggu semakin menurun wlupun bkn turun mendadak.. baby akan kembali normal asalkan penyusuan kerap.. baby sy skrg dah 11 m+