2 bulan 21 hari

hai maaf tanya, saya dh hbis pantang, anak pn dah 2 bln 2hari.. saya firstmom.. tp nak bersama dgn suami msih rse takut lg 😣 ada tak mengatasi nye? maaf bertanya

1 Balas

ikut bila awk rasa selesa. tak semestinya habis pantang terus perlu bersama. mcm sy, husband tunggu bila saya dah ready. dia tak push.. byk lagi cara lain kalau suami dah tak tahan 🤭anak 1st 100 hari sy pantang suami. anak 2nd sy pantang lama sket smpai anak dah 4 bulan. sbb jahitan sy brsalin dlu kat area berdekatan lubang dubur. sy tgu betul2 kuat n yakin bru kami bersama. so apa2 pn ikut badan awk. awk je yg tau. utk permulaan kalau takut tapi nak cuba awk boleh beli pelincir. mmg smooth je, takde rasa apa2 pelik pn sbenarnye smua tu perasaan kita je 🤭 sbenarnye luka jahitan kejap je sembuh tapi perasaan takut tu tetap ada. boleh cuba foreplay dlu.. kalau rasa ok teruskan. kalau masih tak berani cuba lagi nanti2. suami pn kena bg support yakinkan awk n make sure tiada paksaan.

12mo ago

saya ada ckp dgn husb pantang 100hri tp tulah husb plk kata mana boleh 😅 pdhl mse sy bersalin hrtu dia ada skli masuk tgk sy bertarung nyawa nk kluarkan zuriat dia.. tipu lh dlm hati isteri ni xde rse serba salah, kesian .. ada tu ada tp takut tu je yg lbh 😂 ada yg kata lps pantang klu bersama suami akan rse sakit mcm mula². adehh.. sy plk sejenis xthn sakit.. ngilu tmpt jahit tu pn msih terasa..lg² mse bersalin haritu doktor kata mse tgh jahit isi sy lembut mcm taufu fa..lg lah sy takut n terbayang klu bersama suami terkoyak blik tmpt jahit tu.. 🤣