maaf, saya nak tanya

untuk yang dah lepas bersalin, tak kira la ceaser atau normal. saya bersalin ceaser, dah 70+ hari dah. takut nak bersama lagi, tapi teringin. saya dah cucuk perancang di kkia 2 minggu lepas. mommies pantang bersama dengan suami berapa hari? atau habis darah nifas tu terus bersama? #firstmom #bantujawab #ingintahu #SeriusTanya

6 Balas

saya czer. baby dah 2 bulan. masa baby dalam hari, saya dgn suami buat ringan2 je. tak masuk dlm. saya risau perut. habis darah nifas lepas sebulan lebih bersalin, baru cuba hehe

sy normal..koyak x truk.. anak bru 2 bulan dh bsama 🤭🤭 tp skali tu je la.. anak dh 3 bulan bru start aktif..yg time 2 bulan ada rse x slesa skit.. yg dh 3 bulan ok..

cuba saja slow2, kalau sakit atau apa2 stop. kalau esok tu perasan ada spotting/bleeding sambung rehat 2-3 minggu lagi.

Saya 2x czer Anak 5bulan baru bersama Kalau takut tapi teringan mintak suami buat foreplay…

When you are ready sis. Saya bersalin normal. Bersama suami 7 bulan lepas bersalin.