Baby meniarap

Hai maaf nak tanya . Anak saya dah 5 bulan 12 hari ... Dia boleh meniarap tapi kita yang niarapkan . Normal ke dia masih macam tak berminat nak pusing sendiri tapi dia lebih berminat nak angkat kepala untuk bangun . Lambat ke perkembangan dia tu ? Saya risau .. almaklumlah first mom .. . . Soalan kedua . Masa berapa bulan sesuai nak letak baby dalam walker . ?

2 Balas

normal. bantu dia belajar untuk pusing sendiri dari baring ke meniarap. byk video dlm youtube boleh belajar. walker boleh guna bila anak dah kuat merangkak dan boleh tarik diri sendiri untuk berdiri. maknanya kaki dah cukup kuat untuk pakai walker tanpa jejaskan perkembangan kaki dia

normal