15 weeks pregnant

Hai korang. ..saya da masuk 15 week pregnant..makin hari makin tak tau nk mkn apa..berat tak naik risau next checkup minggu depan tak naik lagi berat..sebab aritu punya checkup pon tak naik.. since minggu 12 rajin muntah tapi bukan yg teruk..tapi bila muntah selalu hilang selera nak mkn..da minum jus delima,mmg membantu..tapi kesihatan masih tak menentu..seminggu ni ok, seminggu depan tak ok,pastu ok ,pastu tak..kdg nak makan risau muntah balik tapi mkn juga risau jadi lain...ade tak makanan atau tips lain dri ibu2 semua? Harap dpt membantu..ni first baby..

3 Balas

Awak makan je apa awak llu , saya lalu meggi saya makan je cuma masak cara sihat , try minum susu , pastu cari buah yang boleh hilangkan loya awak macam saya epal .

5mo ago

megi antara benda yg saya lalu makn..tapi kene marah dgn mak setiap kali nk mkn😂 nanti saya try cari buah yg sesuai..tq

Hi. Boleh try makan roti atau potato utk naikkan berat badan. Makan macam snacking tapi kerap. Minum susu jangan lupa ya.

awak mcm sy la.. checkup mgu depan jgk.. berat bdn xnaik2 😅 risau jgk ni ,

5mo ago

blh sy tahu test apa tu ?