Penghadaman

Hai, kandungan sy lebih kurang 8mgu skrg. Alhamdulillah takda alahan yg teruk dan kerap. Malah, sy sentiasa lapar dan berselera utk makan. Tapi masalahnya skrg, lately ni sy susah sgt nak buang air besar. Mkn byk tiap hari tapi nk buang kadang tu 2-3hari baru skali. Ada penyelesaian tak utk masalah sembelit mcm ni? Ada yg sama mcm sy ke? Tq in advance #firstbaby

1 Balas

Mmg normal macam tu. Try makan banyak buah dan sayur. Air pun kena minum banyak.

3y ago

Sbb once kita dah start makan ubat kk ke folic acid ke, mmg nak membuang tu susah 😁