Boleh Guna opk ke

Saya dah lewat pyriod 4hari.. masih belum buat upt test.. yg dirumah saya hanya ada opk test.. saya Cuba Guna opk test, results positif 2 Hari ni . Agak2 betul ke saya mgandung

7 Balas

Opk tu untuk hormon LH, upt untuk HCG. Tpi kalau opk +ve dihujung cycle mmg betul sis pgnant and opk sensitive gak dgn hormon HCG. Sama mcm sy, lepas period je dah dapat detect opk +ve untuk waktu subur. Pastu sy teruskan opk dah -ve (dah habis waktu subur). Sampai dah nak hujung cycle opk naik +ve lagi sekali terus pekatt jee berhari2. Sy pakai upt naik samar2 so sy pakai opk je sambung sampai lewat period. 😂 so kalau sis +ve hujung cycle tu confirm pgnant. Congrats siss

opk utk test kesuburan. opk tu mmg 2 line akan naik bila buat test. mane mau nyee buat test hcg pakai tuu. nak buat test hcg pegi beli upt test. jwpn awk mengandung tu akn dpt lps buat upt bukan buat opk. opk tu x valid utk mengandung.

Hi sis apa saya tahu OPK boleh detect hormon LH dan senstif juga pada HCG sebab kandungan protein dalam hcg & Lh seakan2 . Alhamdulillah sy sendiri pun guna opk masa nak dkt period . Beli je upt ok, ada rzki insha Allah ada☺️

By right kena guna UPK test. Tapi kalau pregnant, even hujung cycle, bila awak test guna opk, akan dapat positive.

Buat upt la sis… opk tu test kesuburan bkn kehamilan.. xpon sis tunggu lgi seminggu bru buat upt

ini opk saya masa pregnant 3w . upt pun samar . alhamdulillah skrg dah 4w upt dah terang .

tq semua... dh beli upt🤭.. tp masih samar2.. tidak trlalu terang lgi☺️

1y ago

Sis, sekarang ni mcm mana..kompom prgnant or cmne?.. sy delay 2 hari.. cek opk naik samar 2 line. Nak beli upt mcm awal sgt..tkut kecewa.. n sis cek opk waktu pagi ke tghari ke ptg or mlm sis