Minum air gula

Hai ibu2x berpengalaman nak tnya normal ke lepas minum air gula setengah jam kemudian kita muntah... Berapa kali kena minum air gula

21 Balas

Mmg rasa nk muntah sis,sy lepas minum mmg x kan buat apa dah terus cari tmpt tido dan tido, sb tkut muntah, xnak tido pun sy tido juga,risau kalau muntah mmg x sanggup nk telan balik.Biase sy akan masuk bilik mnyusu,

ya normal ada rasa nak muntah tapi jangan muntahh. nanti kena repeat balik. saya dah 2x minum air gula, saya hampir pengsan sebelum ambil bacaan kedua. kena paksa diri walaupun tak larat.

Rasa nak muntah slps minum gula.mmg normal. sebaiknye ditahan Dan Jgn muntah. kalau termuntah, nanti kena repeat minum gula lagi. seksa tau minum air gula tu. Mmg meloyakan.

sis kalau rasa nak muntah...try sapu balm atau minyak cap kapak kt hidung atau belakang tengkuk...saya buat mcm tu aritu...alhamdulilah xmuntah

ya normal tu..rsa gula tu mcm trhidu bau ikan mantah..nasib baik kna bgi gula tu nk tahan muntah.. dlm 30 minit selapas tu msuk tndas muntah brapa kali..

korang saya failed termuntah jgak... terpaksa lah ulang lagi minggu dpan sya tak tau plak kna bgtau klau termuntah dah ambik darah dah 🥲

normal sis .. hehe mengandung ni kan lain org lain ragam it's okay jgn sedih2..

Normal rasanya sebab sis mungkin rasa loya di bahagian tekak atau perut tak selesa. Jaga diri sis 💪

kalau muntah kena repeat lgi. sampai dpt amek darah yg kali kedua.

kadang ada juga yang minum satu kali saja..ikut dari doktor saja la...