Cucuk depo

Assalam ibu2..kalau cucuk depo mmg nafsu seks menurun ke yer?? Pastu jadi emosi nk marah je dgn muka kusam sgt .jerawat penuh dgn kering...Skrg ank dh 4 bulan saya masih xbersama dgn suami..lagi satu risau baby nangis nk mnyusu..baby tidur skli atas katil..saya first mom..maaf kalau soklan saya agak sensitif.

9 Balas

saya tak sure tentang cucuk depo, tapi lepas bersalin memang normal macam tu sis. hormon tak stabil lagi, ya lah dengan tidur pun ke mana kan. sis banyakkan buat benda2 yg sis suka, keluar berjalan ambil udara segar, inshaAllah membantu stabilkan hormon tu.

Maybe hormone awak. Awak rasa penat uruskan anak. Nafsu tu mungkin boleh dibaiki dengan pakai sexy2, selalu sentuh suami, gurau senda/ borak2 dengan suami. Simple action macam tu pun dah ok sebenarnya utk trigger nafsu tu.

Saya rasa mmg efek.. saya pakai depo 1thn setengah then stop sbb suami perasan nafsu seks takde.. then saya dah free depo 6 bulan syukurr suami kata makin puas sbb nafsu bersama makin stable

10mo ago

yeke sis. tulahh mcm xdek nafsu lngsung nk brsama..lpas stop mkin okay yer sis??

Saya cucuk depo dh dekat 2 thun xd masalah nak main hari2…. Masa awal2 bersalin tu emosi mmg suka marah je 1 ke 2 bulan je … lepastu ok dh saya 30 hari dh on ngn suami

Saya pun sama nafsu untuk bersama suami tu tiada.. entahlah kesan sampingan ambik perancang ataupun mental sy belum bersedia ataupun fizikal sy penat..

10mo ago

tulahh dgn penat seharian jaga ank..kdg tido awal skli dgn anak..burn out kdg..

lepas bersalin memang ada sikit macam to tapi saya kesan cucuk depo susu badan drop .. sbb perkembangan dia memang tak memuaskan ..

maaf sy mencelah sikitt, seeloknya lepas bersalin brp bulan boleh bersama suami ye, sy pun first mom xthu sgt 🙏🙏

10mo ago

ready nya pada awak sayang .. kalau rasa yakin dan tak sakit dah boleh .. kalau sakit bagitahu suami awak ..

memang Ada kesan ambik Depo. Saya Baru je stop Depo, tukar pil pulak.

10mo ago

Dr kasi ke kalau tukar pil..tpi saya ni nk mkn ubat hari2 tu tkut trlupa..lagi satu bila depo darah period kadang lame nk smpai 2 minggu bru benti darah

masalah hormon tu