Makan Shawarma ketika hamil

Hai ibu2, syawarma boleh mkn ke? Sbb sayur2 dia kan tak dimasak. Ibu hamil boleh mkn ?

10 Balas

daging,ikan x masak even telur kuning x berape masak pon x elok utk ibu hamil...tp klu sayur2 x de masalah...saya suke mkn kobis buat ulam sepanjang hamil,salah 1 cara utk tmbah susu badan..sayur overcook pon x bagus sbb hilang dah khasiat😉😉

boleh je ☺ saya memang peminat tegar shawarma especially daging. dah lebih 10 kali rasanya makan time pregnant ni. now dah masuk 29weeks sayur yang tak dimasak pun boleh je makan. asalkan dicuci bersih

Boleh je mkn..yg penting daging masak perfectly..sayur mcm salad, tomato takpa mkn fresh²..tetibe teringin la pula mkn shawarma Bukit Bintang 😅..

sayur tak masak boleh makan. just kena make sure kedai basuh bersih. kalau nampak kebersihan kedai diragui, pergi cari kedai lain.

Yaka.. tempat sy jual shawarma elok dia masak.. fav jgk dok ulang2 mkn.. so far ok je.. sbb shawarma tmpt sy jual ni mcm kebab je

yg bahaya daging tak dimasak. sayur normal je tak masak. salad kan mmg sedia sayur mentah😅

1y ago

itu la. yg pasti daging mentah, ikan mentah yes kita xboleh makan

boleh je.. sebab cam salad na... daging dia pun bakar na... fuhhhhh fvrt tuhhhhh

saya makan banyak kali dh sepanjang pregnant ni awak shawarma.

boleh..sedap la pulak,rasa nak g beli jap lg haha

1y ago

hahaha beli sis beliii 😆

boleh makan..makanla

1y ago

Alhamdulillah. Tq puan 🥰