PUASA DI SAAT PREGGY

Hai ibu2, sya 20w . Bila baca post2 or experience ibu2 before ni. Sya jdi seram nak puasa. Bukan xnk puasa. Ada tu sya baca bila ada ibu sharing yg dia berpuasa mcm org normal je , sbab dia rasa badan dia ok boleh cope, tapi bila check up doc ckp bby dia lemah time tu bulan puasa n doc tnya awk puasa ke, n ibu tu ckp yaa sya puasa. Balik tu dia terus buka n next day x puasa dah😅 Selepas baca ni, sya terus x puasa n decide smpai habis ramdhan ni. Sbab sya pun x rasa baby kick sgt lagi n xtau pergerakan dia lagi2 sya 1st baby😄 Ikut hati mau saja puasa ni, tapi takpa laa. Mmy rela ganti puasa almost 1 bulan ni dri kehilangan kamu bby😞😢😅 Just sharing, opinion mommy? ke saya mengada ikut sgt hati. Nak pergi check up every weeks , i is on saving now😬 Tggu check KK lambat lagii. Huhuu #firstbaby #ingintahu #jangandibully

36 Balas

sy 21 weeks.. sempat puasa 6 hari straight.. hari ke-7 puasa terus lemah dyhydrated.. sy punya bp pun atas pagar bila2 masa boleh drop.. sy xpaksa sgt. skrang ni duk puasa selang sehari.. biasa sy akan tgk lepas zohor kalau perut xpedih xmasuk angin sy teruskan tp kalau sbelum pkul12 perut dh start pedih sy xpuasa.. even sahur hari2 xtinggal..

3y ago

hehee kn dia lapar kan tuh seronok dapat makan 😍