24weeks of pregnancy

hai ibu2 semua..baby dlm kandungan aktif ke masuk bulan ke 6 ni? baby sy gerak tak konsisten,gerakan pun slow & lama nak tggu dia bergerak,kadang2 tu dh siap baring gosok2 perut pun dia tak nak respond.. tanya nurse KK yg incharge sy dia ckp normal sbb baby betul2 gerak masak usia 27weeks..

2 Balas

Sye time 5 & 6 bulan pon kurang rasa grk bby bnding masa mula2 bby grk. Tp start 7 bulan mmg aktif. Tp sye lbh aktif malam trutama tgh mkn. Dok bergolek je bhgian pinggang belah knn smpai nk mkn jd terbantut. Siang bgerk juga mcm biasa tp bila mmg btoi2 tgh rilex. Kalo buat kje x rasa sgt

Slalunya start 7bulan,baby makin aktif