Multivitamin

Hai ibu2 semua... Sapa ada pengalaman dpt multivitamin ni? Kalau makan ni perlu makan sekali dengan folic acid tak ataupun tak perlu consume folid acid? Sebab saya baca kandungan vitamin ni dah tmasuk folic acid... Sya dah smpai rumah baru perasan vitamin ni sekali dgn folic acid..

Multivitamin
34 Balas

Yg ni sy ambk dia awal mngandung dlu..tk ngam dgn bdn...HB asyik low..lps tu sy tukar dgn iberet...Alhamdulillah...hb maintain

Sy prnh mkn vtmin ni.. sy hb okay lg stkt ni 26w, misi ad gtau slgi hb kite okay xtrun blh trskan mkn, klau trun kene mkn ubt klinik bg..

5y ago

Ok sis... Tggu next appointment tgk ok ke tak hb... Hehe...

Hai.. sy pernah makan vita ni klu amik yg ni xperlu amik yg kk bg... tp lepas kndungan 24 bulan sy tukar ke iberet sbb hb turun masa tu.

5y ago

Ok sis... Saya blm pergi kk pnya sbb tu tak pasti sgt... Ni sya dpt dr hospital swasta.. Hehe

Sya pun makan ni.. doktor saya ivf specialist yg suruh ambil ni.. sbb smua pun ada sda tmasuk folic acid

5y ago

Actually dua2 pun sama ja.. sbb utk kasi kuat rahim.. sya so far tiada spotting.. doctor siap kasi injection hormon lgi sbb saya ada pcos.tkut miscarriage

saya pun makan ni jgk..alhamdulillah so far hb semua ok n xplu amik acid folic da.. doctor kk ckp proceed je..

5y ago

Ok sis... Thank you ya sis 😊

Kalau pegi kk bagi obimin. Kalau pegi swasta sy dpt ini la. Sama je cam obimin. Tak perlu da folic acid

5y ago

Yea.. sama je mcm obimin.

Tngok lah kndungn ye lm tu lau dh termasuk folic acid xperlu ambik lg lau xde ambik lh

Sya pun sblm pregn makan jenama itu lps pregn sya mkn folid acid jenama appeton

Sapa yg penah mkn..ok tak multivitamin ni?..dok mkn zink cofer..muntah teruk

Siapa yg pernah makn sy lom pernah mkn lagi. mna nak beli ni??