berdiri lama

hai ibu2 semua, nak tanya bahaya tak untuk kandungan kalau saya kerap berdiri lama,,,saya dah tukar tempat kerja,dan kerja sbgai excutive service consultant ,kerja saya memerlukan saya berdiri dan berhadapan dgn ramai customer,,sampai 7 ke 8 jam,,, sampai kadang2 bila balik rumah betis bengkak2 tapak kaki n tumit kaki keras2 n merah2 jadinya,,bby pulak asyik keras je,kadang sampai menangis, tapi apa boleh buat,company baru ni agak melampau,pernah husband saya nak sound bos,tapi saya xbagi,yela xnak lah smpai jd gaduh ke apa,sbb dgn ekonomi skrg kita perlukan kerja,so saya selalu balik hsband dah siapkan air suam dgn garam utk rendam kaki,sapu minyak kt pinggang dan belakang,kadang rasa macam tak nak pergi kerja lagi,tapi apakan daya,betul duit boleh cari,tp kalau xde duit pun susah juga dgn ekonomi negara skrg yg macam ni,,,apa pendapat ibu2 semua ye? apa yg saya boleh buat,saya buntu dah fikir

1 Balas

Masa sy study dulu kerja part time kedai mkn dlm mall pun kena banyak diri smpai 12 jam kadang2. Tu pun dah tak tahan. Lutut semua sakit. Tu masa sy belum kahwin. Macam mana awk boleh tahan berdiri lama2 masa preggy? Baby stress tu kalau sampai perut mengeras. Kesian dia. Ermm 🤒

4y ago

Tu yg susah tuu. Semoga awk dan baby kuat ye 🤒