Perut tak rasa geli-geli

Hai ibu2 sekalian.. saya baru masuk 17 minggu.. Sebelum ni ada jugak rasa geli2 macam something bergerak Tapi harini macam tak rasa sangat.. saya takut.. normal ke macam tu 😞

11 Balas

kalau risau check je sis.cri klinik yg murah pun xpe just nk psti kan baby kat dlm ok.sy dlu awl2 mcmtu juga.selalu risau.kdg2 tiba2 rasa mcm xmngndung, dh overthinking..xde mood trus..ajak suami g scan ..rupannya baby ok je kt dlm.klu baby sy klu shri dia gerak aktif , esok mcm kurang rasa.lusa dia aktif blik.😅so sy dh tau pattern gerak dia mcm mana🤭🤭nurse ckp gerak baby ni antara ibu dgn ank je boleh faham..

Week 28 kena start kira kick. Biasanya 20weeks above baru rasa kick tu kuat. Depends ketebalan perut awqk jugak. You baru 17weeks baby still boleh pusing2 and banyak ruang lagi kat dlm tu. Jauh lagi perjalan tu. So dont worry la takde ada pun tu. Nothing serious. Jangan overthinking

normal. ruang dlm rahim awak masih luas. baby masih boleh bergerak bebas 360°. if risau pergi scan dkt klinik luar. scan kerap xmembahayakan baby dlm rahim kita pon. yg bahaya duit kita ja keluar selalu🙈. atleast lepas scan awak xrasa susah hati.

normal sis, sebab rahim kita luas so baby dalam perut baru berapa gram. Kalau risau boleh pergi clinic swasta scan baby ya ❤️

normal lah sis.. saya pun msuk 27 weeks ni ad masa x kuat rasa ad masa kuat.. jauh lg perjlnn sis enjoy jelah

Sy dah 22 minggu 4 hari pun... Dah rasa.. Tp Sikit2.... Kadang2 kerap jugak... Kadang2 jarang...

Baby kecik lagi tu sis hehe , tggu 20 week keatas . Mcm roller coaster 😆😆😆

9mo ago

if risau pergi scan luar. jgn tunggu.

Normal sis. Mmg rasa bubble2 tu tak selalu. Lagi 2-3 minggu gitu akn rasa baby gerak 😌

Normal sngat sis sbab baby masi kecik lagi tu.. bnyak lagi ruang dlam tu.

Kalau rasa risau sis bleh cek klinik tau.. jgn biarkan..